Termék megmunkálás

Hasítás

hasitas.jpg

Kiváló kapcsolatrendszerünkön keresztül igény szerint tudunk hasított szalagokat, tekercseket beszerezni.


Táblásítás 

tablasitas.jpg

 

Egyedi méretű lemezigény esetén, a kért méretre vágva tudjuk beszerezni a megrendelt lemezeket. Az egyedi méretű lemezek szállítási határideje a szabvány lemezeknél jóval hosszabb lehet.

Anyagvastagság: 0,4mm-4 mm-ig.

Nibbelés

Nibbelés.jpg

Egymást követő leütések vagy kicsípések sorozata. Ebben az esetben a szerszám a kivágandó alkatrész kontúrvonalát járja végig.

A CNC vezérelt Nibbelés alapvetően kivágás-lyukasztást jelent megfelelő szerszámozottság esetén. Alakos alkatrészek kivágása több különböző szerszámmal történik, lemez táblából. Mivel a szerszámok az alkatrészt majdnem készre gyártják így már kevesebb művelet elvégzése szükséges.


Stancolás

Stancolás.jpg

A stancolás vagy koordinátalyukasztás során különböző, a szerszámtárból kiválasztott szerszámokkal, a megadott NC program koordinátái szerint a lemezen végighaladva készül el a munkadarab. A szerszámmérettől eltérő lyukasztások, kivágások nibbeléssel készülnek.

A stancolásra partnereinken keresztül tudunk ajánlatot adni.


Élhajlítás

Élhajlítás.jpg

Lemeztáblák, félkész alkatrészek alaki megmunkálása. A modern technológiai háttérnek köszönhetően kiváló hajlítási pontosságot garantálunk.

Élhajlításra partnereinken keresztül tudunk ajánlatot adni.


Furatolás

Furatolás.jpg

Vállaljuk szálanyagok furatolását, oszlopos fúróval.

Furatolásra partnereinken keresztül tudunk ajánlatot adni.


Szálanyag darabolás

Szálanyag darabolás.jpg

Igény szerint a megvásárolt szálanyagokat méretre is vágjuk. (Szállítási méretre való darabolás díjtalan.)

Vágási pontosságunk: +-0,64 mm


 2D lézer vágás

Lézer vágás 2D

2D-s gépeket gyakran síkvágó vagy síkágyas berendezéseknek nevezik, mert eredetileg csak táblalemezek feldolgozására alkalmasak.

A 2D-s vágások tervezését, az anyagkihasználás optimalizálását terítéktervező programok segítik.

Lézervágásra partnereinken keresztül tudunk ajánlatot adni.


 3D lézer vágás

Lézer vágás 3D.jpg

A valódi 3D-s vágáshoz arra van szükség, hogy a lézersugártengely a tér minden irányában állhasson, mint egy gömb középpontjából induló, a gömb felszínére normális irányú vektorok, azzal a kiegészítéssel, hogy a gömb középpontja a munkatéren belül tetszőleges helyen lehet. Ennek megvalósítására a lézertechnikában két rendszert alkalmaznak: CNC-vezérlésű derékszögű koordináta-rendszerhez kötött és karos robotot. Mind a két esetben a vágófejet mozgatják (kivétel persze lehet, de csak indokolt esetben, például egy meghatározott alkatrész tömeggyártása érdekében).

3D lézervágásra partnereinken keresztül tudunk ajánlatot adni.


 Vízsugaras vágás

Vízsugaras vágás.jpg

A vízsugaras vágás (vagy röviden vízvágás) egy olyan sokélű forgácsolási technológia, amelynél a forgácsolást nagy sebességgel (500–1500 m/s) áramló vízzel, vagy vízzel kevert abrazív homokkal végzik. 2D-s lemezprofilú alkatrészek megmunkálását teszi lehetővé, ill. egyszerűsített kivitelben 1D-s vonalmenti darabolást. 

 Vízsugaras vágásra partnereinken keresztül tudunk ajánlatot adni.